Tajomné mesiačiky na našom portáli

eMeteo 27.07.2022, 08:30 | emeteo | diskusia

Od včerajších neskorých večerných hodín ste si mohli všimnúť v hlavnej tabuľke aktuálneho počasia na domovskej stránke ale aj na stránkach našich meteostaníc v časti "Dnešné rekordy", tajomné ikonky mesiačika. Náš portál sa snažíme neustále vylepšovať. Často v tomto letnom období prinášame informácie o tropických nociach, ale čo presne bolo definované ako "noc"? Doteraz minimálna teplota zobrazovaná na našom portáli bola najnižšie nameraná teplota od pol noci aktuálneho dňa, po polnoc nasledujúceho dňa. To znamenalo, že ak v noci bolo napríklad 21°C ale počas dňa klesla teplota na 18°C, bola najnižšie nameranou teplotou v tomto dni práva 18°C. V tomto prípade sa najnižšia nočná teplota "strácala z očí" a nebola na prvý pohľad viditeľná ani pre vás, návštevníkov a ani pre nás, a tak sme museli dohľadávať teplotu v noci v databáze, ak bolo podozrenie, že minimálne teploty sa líšili.

Rozhodli sme sa preto pridať ikonku mesiačika, ktorá znázorňuje najnižšiu teplotu počas noci, teda medzi 22. hodinou predchádzajúceho dňa a 6. hodinou rannou aktuálneho dňa. V prehľade aktuálneho počasia na domovskej stránke sa ikonka mesiačika zobrazuje iba ak bola minimálna teplota v noci rozdielna, ako je zobrazená v stĺpci najnižšie nameranej teploty stanice. Túto teplotu zobrazíte po prejdení myšou na ikonku mesiačika na počítači alebo ťuknutím na ňu na vašom smartfóne.

článok pokračuje nižšie


Ukážka zobrazenia mesiačikov na domovskej stránke. Zdroj: eMeteo.sk

Po prekliknutí sa na stránku meteostanice, kde sú zobrazené detailné údaje namerané meteostanicou, je možné mesiačik zhliadnuť v tabuľke "Dnešné rekordy". Narozdiel od predchádzajúcej tabuľky, sa informácia o najnižšej nočnej teplote zobrazuje neustále, a to aj v prípade, že minimálna teplota zaznamenaná na stanici je zhodná s tou v nočnom rozsahu hodín.


Zobrazenie minimálnej nočnej teploty v podrobnostiach meteostanice. Zdroj: eMeteo.sk

článok pokračuje nižšie

📷 Titulná fotka: eMeteo.sk

Zdieľajte na:    

Diskusia