Aké počasie nás čaká cez víkend?

Počasie 12.08.2022, 14:00 | emeteo | diskusia

Počasie sa uplynulý týždeň na našom území pohybuje v príjemných letných teplotách, ktoré miestami mierne presahujú 30°C. Od horúčav máme teda už nejaký čas pokoj, avšak sucho Slovensko trápi naďalej, o čom sme písali aj v stredajšom článku. Pracovný týždeň máme na konci, a tak sa pozrime, aké počasie môžeme očakávať cez víkend.

V noci z piatka na sobotu na naše územie začne vnikať od severovýchodu vlhký vzduch, ktorý bude mať za príčinu dusné víkendové počasie. Teploty však budú naďalej príjemné letné.

článok pokračuje nižšie

Nočná teplota klesne do 13°C, v nížinách a dolinách môže teplota klesnúť aj pod 10°C. Počas sobotného dňa možno očakávať teploty na v južnej časti Slovenska do 33°C, na severe do 27°C. V noci ale aj cez deň možno očakáť lokálne prehánky a búrky, počas ktorých sa tiež môže rozfúkať silnší vietor.

Nedeľné počasie bude podobné ako to sobotné. V noci klesnú teploty o trochu menej, na 15°C, v dolinách do 10°C. Počas dňa sa teploty hlavne v južných častiach Slovenska môžu vyšplhať do 32°C na severe do 25°C. Takisto treba rátať počas noci aj dňa s lokálnymi prehánkami a búrkami, počas ktorý môže fúkať silnejší vietor.

📷 Titulná fotka: Pixabay

Zdieľajte na:    

Diskusia