Zábery, z ktorých mrazí: Obľúbené termálne kúpalisko je po búrke ZNIČENÉ! Môže za to tento jav

Búrky 29.08.2023, 13:00 | red | diskusia

Obrovské problémy a ničivé škody! Tak by sa dala opísať situácia po nočných búrkach v obci Podhájska. Silná búrka tam spôsobila rozsiahle škody, kvôli ktorým muselo vedenie do odvolania zatvoriť termálne kúpalisko. Pohľad na zničený vodný svet trhá srdce. 


Zdroj: fb.com/SURANYofficial

článok pokračuje nižšie

Silné búrky sa v noci prehnali západným Slovenskom, kde napáchali početné škody. Polámali stromy, silný vietor odfúkol trampolínu na balkón, mnoho domácností nemalo elektrinu. To, čo sa však stalo v termálnom kúpalisku Podhájska, doslova vháňa slzy do očí. 

“V pondelok vo večerných hodinách postihla našu obec veterná smršť, hlavne v okolí termálneho kúpaliska, kde sú značné škody. Vyvrátené sú stromy na ul. Železničná. Hasiči odstránili spadnuté stromy pre prejazd záchranných zložiek k termálnemu kúpalisku, ostatné stromy budú odstránené ráno,” informovala obec Podhájska na sociálnej sieti. Následne vyzvali obyvateľov obce, aby zvýšili opatrnosť v postihnutej časti obce a v záujme vlastnej ochrany zdravia sa vyhýbali nahnutým a spadnutým stromom. Priznali však, že by uvítali pomoc. “Ak môžete, pripojte sa ráno k pracovníkom obce, poslancom, poľovníkom a pomôžte pri odstraňovaní škôd. Ďakujeme”

článok pokračuje nižšie

Podľa portálu Severe weather Slovakia sa Podhájskou prehnal nebezpečný jav, tzv. Downburst. Ide o extrémne silný nárazový vietor, ktorý sa vyznačuje tým, že nefúka vertikálne, ale priamočiaro. V prípade dažďov to potom vyzerá, akoby prichádzalo tornádo, ktoré je s downburstom často zamieňané. 


Zdroj: wikipedia.org

Vedenie termálneho kúpaliska preto rozhodlo, že brány kúpaliska do odvolania uzavrie. 

Sociálnymi sieťami koluje aj video z miesta nešťastia. Vidno, že istá časť kúpaliska ostala bez strechy, na mieste sú zdemolované stánky a v okolí komplexu sú trosky či popadané stromy. Z fotografií je zrejmé, že silný vietor prevrátil aj karavan. Podľa portálu tvnoviny.sk sa vnútri nachádzala mladá rodina, ktorej z vozidla museli pomáhať hasiči.

článok pokračuje nižšie

Titulná fotka: fb.com/SURANYofficial

Zdieľajte na:    

Diskusia