Nová, šiesta meteostanica portálu eMeteo

eMeteo 15.07.2022, 19:48 | emeteo | diskusia

Prekvapenie je tu a my vám môžme predstaviť novú, dnes nainštalovanú, v poradí šiestu meteostanicu portálu eMeteo.

Zavítali sme južne od Bratislavy, približne 13km západne od Dunajskej Stredy, na ľavý breh rieky Dunaj. Nachádza sa tu obec Horný Bar (maďarsky Felbár), ktorá začiatkom roka obletela internet s anglickým prekladom jej názvu. Leží v okrese Dunajská Streda, v Trnavskom kraji.

článok pokračuje nižšie

Podľa webu obce bol k 1. januáru 2021 počet obyvateľov 1244, z ktorých takmer tri štvrtiny je maďarskej národnosti.

Medzi pamiatky, ktoré sa tu nachádzajú, patria dva kostoly. Rísmkokatolícky kostol sv. Anny v neďalekej časti obce Horný Bar - Šuľany. Druhý je priamo v obci Horný Bar, ktorý je taktiež Rímskokatolícky a je zasvätený sv. Štefanovi Kráľovi a práve od neho, pár desiatok metrov, sa nachádza naša nová meteostanica.


Rímskokatolícky kostol sv. Štefana Kráľa v Hornom Bare. Zdroj: emeteo.sk

článok pokračuje nižšie

Meteostanica je umiestnená v centre obce Horný Bar v predzáhradke rodinného domu. Použili sme overenú meteostanicu GoGen Me 3900. Tá prinesie každú minútu aktualizované údaje o teplote vzduchu, vlhkosti vzduchu, atmosférickom tlaku, smere a rýchlosti vetra, zrážkach, slnečnom žiarení a UV indexe.

Aktuálne a samozrejme aj archívne údaje namerané každú minútu, nájdete na podstránke meteostanice.


Meteostanica v Hornom Bare. Zdroj: emeteo.sk

Tešíme sa, že potál eMeteo sa pomaly rozrastá a budeme môcť priniesť štatistiky a informácie z ďalšej lokality na Slovensku.

Zdieľajte na:    

Diskusia