Na toto čaká celé Slovensko: Dočkáme sa vlahy?

Počasie 29.07.2022, 08:00 | emeteo | diskusia

Po veľmi krátkom studenom fronte, ktorý sa našim územím prehnal v utorok, teploty začali pomaly stúpať. Na našich staniciach sa včera teplota dostala nad hodnotu tropického dňa, teda okrem tej pukanskej. 

Včerajšie maximum bolo v bratislavskom Starom Meste, kde teplota vystúpila na 🌡 33,3°C. O desatinu stupňa Celzia menej bolo v Bernolákove. Ostatné stanice mali okolo 31°C.

článok pokračuje nižšie

Dnešná noc, bola tropická na troch našich staniciach. Staré Mesto a Stará Hora zaznamenali 🌡 21,7°C a Pukanec 🌡 21,2°C a dali tak predzvesť dnešnomu ešte teplejšiemu dňu.

Na našom území ešte dnes očakávame až 🌡 34°C, na juhu západného a stredného Slovenska, može teplota vystúpať až na 🌡 35°C. Na severe sa teploty zastavia pred hranicou 🌡 30°C.

SHMÚ vydal pre veľkú časť západného Slovenska výstrahu ⚠️ 1. stupňa pred vysokými teplotami, pre jeho južné okresy Nové Zámky, Komárno a Levice, až ⚠️ 2. stupňa. Pre južné okresy stredného a východného Slovenska sú vydané výstrahy ⚠️ 1. a ⚠️ 2. stupňa.

článok pokračuje nižšie

V poobedných hodinách k nám od západu začne prúdiť studený front, ktorý začne ochladzovať vzduch. Lokálne môže byť dusno a objavia sa prvé 🌧 prehánky a ⛈ búrky, ktoré sa budú objavovať aj počas dnešnej noci.

Zajtra už väčšinu nášho územia zasiahne 🌧 dážď, ktorý by mal byť už dlhší ako ten utorňajší. Objaviť sa môžu taktiež aj ⛈ búrky, ktoré sa budú tvoriť postupom času od západu smerom na východ a môžu priniesť aj krúpy. SHMÚ pred búrkami vydal aj výstrahu ⚠️ 1. stupňa pre celé naše územie.

Výnimkou je ešte krajný východ, kde studený front dorazí najneskôr. Ešte zajtra tam SHMÚ očakáva v okrese Sobrance vysoké teploty až do 🌡 33°C a vydal výstrahu ⚠️ 1. stupňa.

Prílev studeného frontu môžete počas dnešného dňa sledovať aj na našej stránke s radarmi a tiež aj vývoj teploty či zrážok na našich meteostaniciach.

📷 Titulná fotka: Pixabay

Zdieľajte na:    

Diskusia