Máme za sebou mimoriadne horúcu noc. Počas dňa sa pripravte na extrémne horúčavy

Report 19.08.2022, 06:57 | emeteo | diskusia

Dnešná noc bola mimoriadne horúca a svedčia o tom aj naše stanice. Na všetkých šiestich sme totiž zaznamenali tropickú noc (teplota neklesla pod 20°C).

Najteplejšia noc bola v na stanici v Pukanci, kde minimálna nočná teplota klesla na 24,3°C. O dve desatiny stupňa Celzia menej sme namerali na stanici Sebechleby - Stará Hora a o ďalšie dve desatiny menej, a to 23,9°C na bratislavskej mestskej stanici v Starom Meste. Vo Vajnoroch bola minimálna teplota 20,6°C a na staniciach Horný Bar a Bernolákovo zhodne 20,4°C.

článok pokračuje nižšie

Na staniciach Pukanec a Staré Mesto bola dnešná noc piata po sebe a celkovo ide na staniciach už o 18. resp. 17. tropickú noc v tomto roku.

Priebeh teploty na stanici Pukanec
Priebeh teploty od poloci do 7:00 na stanici Pukanec. Zdroj: eMeteo.sk

Teploty sa v týchto chvíľach na našich staniciach pohybujú už pri hranici 26°C na juhu stredného Slovenska a v rozmedzí od 24°C do 25°C na západe.

Cez deň až 38°C

článok pokračuje nižšie

Dnešná horúca noc je predzvesťou dnešného extrémne horúceho dňa. Teploty sa na Slovensku opäť vyšplhajú až na 38°C a pre Slovensko sú podľa SHMÚ vydané výstrahy prvého až tretieho stupňa pred vysokými teplotami.

Na naše územie však od západu začne prúdiť studený front, ktorý aspoň trochu ovplyvní počasie na našom území. Viac o predpovedi na dnes a najbližišie dni sme písali vo včerajšom článku.

Zdieľajte na:    

Diskusia